Klaverjassen - Wij zijn VVIJ

Klaverjassen

Klaverjassen

Al ruim 35 jaar klaverjassen we bij VVIJ in ons Clubhuis. Het zijn avonden waarop de gezelligheid voorop staat. Zo zien en spreken we elkaar ook eens buiten de hectiek van het voetbal. Het is voor iedereen die wel eens heeft geklaverjast; beginner, gevorderde en voor de topper. Voor meer informatie kun je contact opnemen met clubhuis@vvij.nl.

Hoe werkt het Koppelklaverjassen?
Elk team (elftal) van de jeugd, senioren, meisjes, jongens, veteranen en commissies kan zich inschrijven. Per team spelen twee koppels dus vier personen in de klaverjascompetitie. Elke kaartavond spelen we drie rondes. De tafelindeling gebeurt door middel van willekeurig uitgereikte tafelnummers. Iedereen speelt dus tegen iedereen van een ander team. Je speelt nooit tegen een koppel van je eigen team.

Hoe doe ik mee?
Een team betaalt aan het begin van het seizoen € 50,- inschrijfgeld. Per avond betaalt een koppel € 8,- en in totaal spelen we 10 donderdagavonden. Na de laatste kaartavond wordt slechtste avond qua punten van het totaal aantal punten afgetrokken. Negen avonden tellen dus mee voor de einduitslag. Voor solo koppels is het ook mogelijk om mee te spelen en mee te dingen naar dagprijzen. Deze uitslag telt dan niet mee voor de competitie over tien avonden.

Welke spelvariant spelen we?
Er zijn veel verschillende varianten waarop het klaverjassen gespeeld wordt. Bij VVIJ spelen we met de volgende regels. De speler links van de deler moet verplicht troef maken. Als er troef gevraagd wordt dan is overtroeven niet verplicht. Echter indien je moet introeven, omdat je een kleur niet kan bijlopen, dan is overtroeven wel verplicht. Dit geldt ook als de slag aan je maat ligt.

Wanneer klaverjassen we?
De eerste avond is in oktober en de laatste avond is in juni. In juni wordt eveneens de prijsuitreiking gedaan. Inschrijven kan op de kaartavond.

In 2023-2024: 5 oktober, 2 november, 30 november, 21 december, 25 januari, 22 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei en 13 juni.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!